2019. aasta – Jüri Gümnaasiumi äge spordiaasta

Eelmine, 2019. aasta oli meie koolile äge ja sündmusterohke.

Harjumaa koolidevahelistel võistlustel algasid lahingud juba jaanuaris võrkpalliga. Meie edukamad sellel alal olid 8.-9. klasside poisid II koha ja kuni 6. klasside poisid III kohaga; gümnaasiumi noormehed II koha ja neiud III kohaga.

Veebruaris järgnes teatesuusatamine. Aasta oli raske, kuna lund oli vähe ja õpilased said vähe aega olla suuskadel. Parimaks tulemuseks oli 10.-12. klasside poiste III koht.

Järgmiseks alaks oli sisekergejõustik. Võistlused toimusid Lasnamäe kergejõustikuhallis ja olid meie jaoks edukad. Meistritiitleid  tuli kamaluga: Oliver Otlot kahekordne meister (60m jooksus ja kaugushüppes), Robert Vain kuulitõukes, Kätlin Kruus 60 m jooksus, Morten Karja kõrgushüppes. Lisaks veel Miia Ott II koht 60 m jooksus ja Triinu Lamp III koht kuulitõukes.

Murdmaateatejooksus saime 8.-9. klasside poiste seas III koha.

TV 10 Olümpiastarti vabariiklikel võistlustel tuli ka meile auhinnalisi kohti: tüdrukute 600 m jooksus Kristin Paas II koht, Oliver Otlot kaugushüppes II koht, mitmevõistluses Miia Ott III koht ja 60 m jooksus II koht

Harjumaa TV10 Olümpiastarti võistlustel sai Miia Ott 60 m jooksus, kaugushüppes ja mitmevõistluses III koha, Oliver Otlot 60 m jooksus I koha, 60 m tõkkejooksus II koha ja kaugushüppes III koha, Holger Himuškin teivashüppes II koha, Karel Zirk kaugushüppes II koha, Christopher Gutmann 1000 m jooksus III koha.

 

Siis tuli suvevaheaeg ja sügisel alustasime staadioni teatejooksudega.

Meie kooli võistkonnad said 5 medalit: 6.-7. klasside poisid 4x100 m jooksus I koht; 8.-9. klasside poisid 4x100 m jooksus I koht; 6.-7. klasside poisid 4x800 m jooksus II koht ja 6.-7. klasside tüdrukud 4x400 m jooksus III koht; kuni 5. klasside tüdrukud 4x400 m jooksus III koht.

Jalgpallis said kõik meie osalenud võistkonnad 4. koha.

Aasta kolme viimase spordiala rändkarikad kuulusid meile.

Rahvastepallis 4.-5. klasside tüdrukud ja poisid – mõlemad II koht ja 1.-3. klasside tüdrukutele II koht ja poistele III koht.

Kokkuvõttes I koht.

Korvpallis kuni 5. klasside poistele I koht; 6.-7. klasside poistele I koht; 10.-12. klasside neidudele I koht; 8.-9. klasside poistele III koht ja 10.-12. klasside noormeestele III koht.

Kokkuvõttes I koht.

Ujumises, mis oli spordiaasta viimane ala, said meie kooli võistkonnad 6 kuldmedalit: kuni 5. klasside tüdrukud ja poisid, 6.-7. klasside tüdrukud ja poisid, 10.-12. klasside neiud ja noormehed. Kokku oli ujumises 8 starti. Super tulemus!

Kokkuvõttes I koht

Kokkuvõttes kaotasime Kuusalu keskkoolile ühe punkiga  ja jäime koolidevahelises arvestuses teiseks.

EKSL DUMLE rahvastepalli piirkonnavõistlustel saavutasid meie kooli võistkonnad suurepäraseid tulemusi 4.-5. klasside tüdrukud I koht, poisid II koht ja 1.-3. klassi poisid II koht.

EKSL korvpalli 3x3 turniiril saavutasid meie neiud II koha.

Kooli oma klassidevahelistel võistlustel oli konkurents väga äge.  Lisaks spordile läksid arvesse ka kultuuri üritused.

Arvesse läks 4 spordivõistlust: Tõmba, Jüri; jüripäeva jooks; staadioni teatejooks ja võimlemisvõistlused.

Kokkuvõttes võitsid:

6.-7. klasside arvestuses 7.c; 6.b ja 6.d;

8.-9. klasside arvestuses 9.c; 9.a ja 8.a;

10.-12. klasside arvestuses 12.a; 10.a ja 10.c.

Lisaks korraldati 1.-5. klassidele vigurteatejooksude, rahvastepalli  ja ujumisvõistlused.

6.-7. ja 8.-9. klasside korvpalli-, võrkpalli- ja jalgpallivõistluste peakorraldajateks olid meie kooli õpilased oma loovtöö või uurimistöö raames.

Kõikide spordivõistluste kohtunikeks olid õpilased, õpetajatele jäi juhendav ja abistav roll.

Kogu spordikaruselli aitasid ringi ajada meie spordiõpetajad Sirli Kants, Kelli Vechterstein, Helen Loik, Eliise Pajumets, Kristo Remmelgas, Martti Pent ja Kristjan Kärt. Nemad olid ka kooli koondiste juhendajad.

Oli tore ja aktiivne spordiaasta